Accept

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
If you continue, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website.

General

Het was lastig een goede naam te vinden die bij ons concept paste en nog beschikbaar was, aangezien veel fashionmerken ook 'horloges' in hun merk- , product- of collectieregistratie hebben opgenomen. Ons concept is een revolutie in de horloge industrie en een innovatie in de gehele retail sector. We hebben de de 'macht' over het product overgedragen van de fabrikant naar de consument. We verkopen niet uit voorraad, maar produceren wat de consument zelf creëert; dit is waar het bij custom made om draait. In het Latijn betekent 'Volo' ik wil, de basis van ons concept. In het Italiaans betekent het vliegen; het ultime symbool van vrijheid. Dit is waar we voor staan. We hebben ook een compleet andere samenwerking met onze dealers. Ze hebben geen echte voorraad, maar kunnen met producten laten zien hoe het eruit ziet en voelt. De dealer werkt met een tablet in zijn winkel om uw horloge te configureren. Elk horloge is uniek en wordt in Europa geassembleerd.
Als importeur van Zwitserse horloges merkte Ron Weststrate, de oprichter van Revolo, dat iedere mens andere wensen heeft. Sommige willen aanhaken op een trend of willen een specifiek merk, maar er zijn ook veel mensen de vrijheid willen hebben met hun eigen ideëen iets unieks te creëren. Een typische situatie die ik nooit zal vergeten, was een horloge dat ik binnenkreeg ter repatie. Een klassiek automatisch horloge, met een willen wijzerplaat en geblauwde cijfers; standaard met een bruine crocro kalflederen band. De klant had er een gele siliconeband aangezet. Het zag er vreemd uit in mijn ogen, maar later dacht ik 'wie ben ik om te zeggen dat het niet mooi is', de klant heeft hem aan zijn pols. We moeten mensen respecteren in hun keuzes. Met Revolo doen we dit! Om te kunnen starten moesten we een technisch en design concept ontwikkelen, waarmee we een kwalitatief hoogwaardig horloge konden maken en de consument veel keuzes en opties konden bieden, en tegelijkertijd een betaalbaar product en een acceptabele voorraad. Het is niet eenvoudig een mooi en hoogwaardig horloge te ontwikkelen dat € 3000 in de winkel kost, maar het is een grote uitdaging hetzelfde te doen voor € 300, inclusief locale enkelstuks assemblage. Daarna hebben we een platform ontwikkeld waarmee de consument het product kan samenstellen en visualiseren. Vervolgens hebben we een business concept ontwikkeld waarin dealers en internet niet elkaars concurrenten zijn, maar elkaar versterken. Toen moesten we nog de brand identity ontwikkelen en de lange termijn mede-investeerders vinden, die ook nog extra knowhow inbrachten.
We zijn een professioneel bedrijf in de beginfase, met een ervaren team mensen, gevestigd in Amsterdam. Er werken 5 mensen (algemeen, horlogemakers/engineers, marketing en sales) onder contract, en een team van 4-5 freelance professionals in design, branding, web- development en internet marketing. Het is de bedoeling in 2017 naar een groep van 6-10 full time employees te groeien, mede afhankelijk van de support en orders van dealers en consumenten.
Om u eigen unieke Revolo te kopen zijn er twee opties. De eerste is een dealer te bezoeken (als er één in uw omgeving zit), de modellen van horloges en banden te bekijken en een horloge bij de dealer te creëren in onze online configurator. U bestelt en betaalt ter plaatse en het horloge wordt binnen 10 werkdagen naar de dealer, of met een kleine meerprijs, aan het adres van uw voorkeur verzonden.

Een andere mogelijkheid, voor of na bezoek aan de dealer, is een horloge op onze website te creëren en te bestellen. Als u tevreden bent met uw design en de opties, klikt u op bestelling en het systeem leidt u door het bestel- en betaalproces. Indien u bij een dealer bent geweest, kunt u het horloge daar gratis ophalen of - tegen een kleine meerprijs - thuis laten bezorgen. Als uw emailadres niet bekend is, wordt u, via uw postcode, gevraagd een servicedealer in de omgeving te kiezen, waar u het kunt ophalen of - tegen een kleine vergoeding- het horloge kunt laten thuisbezorgen. U wordt via SMS of Email op de hoofte gehouden van de productie en levering.
In de horlogebox zit een kwaliteits- en garantiecertificaat, getekend door de horlogemaker die de eindcontrole heeft uitgevoerd. Daarnaast bevat het de basis gebruiksaanwijzing en garantiebepalingen. Onze horloges hebben 24 maanden internationale fabrieksgarantie. Extra informatie staat komt op de site. U dient uw garantie binnen 1 maand na levering te activeren op onze site, door als gebruiker uw horloge te registreren, aangezien de koper van het horloge niet altijd dezelfde is als de eigenaar/gebruiker.
Omdat we geen voorraad hebben kan een horloge ook niet uit voorraad zijn. Het kan wel voor komen, dat we een specifiek item uit onze collectie moeten nemen omdat het is uitverkocht of om een andere reden wordt stopgezet. Als we weten wanneer het item weer op voorraad is, dan zullen we dat aangeven.
Omdat al onze producten custom made zijn, verzoeken we je wijzigingen zo snel mogelijk, liefst binnen 24 uur aan ons door te geven. Als we nog niet met de productie van uw horloge zijn begonnen, zijn er geen kosten om uw horloge te wijzigen, afgezien van een verschil in prijs vanwege de nieuwe configuratie. Als u de order wil annuleren voordat we met de fabricage zijn begonnen, zullen we 5% inhouden op het te crediteren bedrag vanwege administratieve kosten, etc..

Als we wel begonnen zijn met de fabricage, zijn we genoodzaakt 10% kosten in rekening te brengen.
Alle horloge worden met een luxe watchbox geleverd. Deze is verpakt in een kartonnen verpakking die hem beschermd. Vervolgens is deze doos verpakt in een gofkartonnen verzendverpakking. De verzending verschilt per land. Sommige landen DPD, andere DHL, UPS or Fedex. We versturen standaard met economy trasport, aangezien priority een stuk duurder is en nauwelijks tijdwinst oplevert. De verzending wordt door ons verzekerd.

Privacy

Your data are kept safe and never provided to third parties. Only used for our internal records and keeping you informed. Payment processes and its data are entirely outside our system and are strickly secured by our payment provider Adyen.

Service

Onderaan de website onder "technisch"
Our watches are covered by a 2 years warranty for material and manufacturing defects.
Not covered are theft, loss, accidents, as well as damages due to misuse and unprofessional repairs. Straps, bracelets, glass, batteries and normal wear and tear are never covered by our warranty. 
In some countries we have contracted a watch service atelier, that provides the warranty and later technical service. The reason for that is to avoid customs, high parcel costs, losing time and the problem of communication due to a different time zone and language. After the warranty period, we are also open to ship parts to qualified watchmakers that can service our watches, providing them with original parts.

Our watches use well known movements, but gaskets, glass, dials and hands etc. are very specific. You always will have the opportunity to send the watch direct to us for service

Warranty and returns

Stuur een mail naar onze customer service afdeling, met vermelding van het order nummer en een beschrijving van het probleem, liefst met een foto. Als het bij u beschadigd is aangekomen, is het vrijwel altijd een transport kwestie. We laten het product bij u ophalen en sturen u een nieuw exemplaar.
We geven 2 jaar garantie tegen productiefouten, met enkele duidelijke beperkingen. Bijvoorbeeld als de schade is veroorzaakt door een grote schok of een ongeluk met het horloge, of als het horloge is gerepareerd/de kast is geopend door een ongekwalificeerd service bedrijf. Onderdelen die niet onder de garantie vallen zijn; lederen en stalen banden, batterijen en beschadigingen aan de buitenkant.
As we do not supply standard products, but custom made products, it is not the same as with standard products.  Legally we are not obliged to take back custom made products, but we do not like that people are unhappy with what they bought. So if you are not happy with the combination you ordered you can let us know and we will give you the possibillity to send the watch back at your costs. We give you a code to create a new watch, but with a credit of 90% of your original order. If there is a price difference, you pay the difference and we manufacture your watch and ship it to you.

Connect